دشت قزوین از دیر باز محل تردد و مهاجرت و استقرار انسان ها بوده است. تپه های تاریخی واقع در جنوب این دشت، معرف قدیمی ترین دوران استقرار در این منطقه است. امروز در هتل ایرانیان قزوین می خواهیم به بررسی تپه های تاریخی دشت قزوین بپردازیم. با هتل ایرانیان یکی از بهترین هتل های قزوین همراه باشید. مهم ترین این تپه ها عبارتند از :

تپه زاغه

این تپه با وسعت حدود بیست هزار مترمربع، در هشت کیلومتری شمال شرق دهستان سگزآباد” از توابع شهرستان بوئین زهرا قرار دارد. این تپه تقریبا دایره شکل و رأس آن کمتر از یک متر از سطح زمین های اطراف بالاتر است. تاریخ تقریبی استقرار در زاغه به اواخر هزاره ششم قبل از میلاد بر می گردد.

تپه های تاریخی قزوین تپه زاغه
اکتشافات زاغه

تپه قبرستان

از تپه های تاریخی کم ارتفاع، در فاصله سیصد متری غرب تپه سگزآباد (قره تپه) قرار دارد. بیشتر بقایای باستانی آن در زیر لایه های شن و ماسه ای سیلاب مدفون شده است. بر سفال های به دست آمده از این تپه نقوش هندسی، حیوانی و انسانی دیده می شود. آثار معماری به دست آمده نیز شامل بخش هایی از دیوار خانه ها، کوچه و نمونه کوزه فکاری است. به نظر می رسد که این تپه به تناوب یا مورد ست قرار گرفته و یا به عنوان قبرستان در طول هزاره پنجم تا اول قبل از میلاد مورد استفاده بوده است.

تپه های تاریخی قزوین تپه قبرستان
ظروف تپه قبرستان

قره تپه (سگز آباد)

یکی از تپه های تاریخی قزوین در شهرستان بوئین زهرا، قرار دارد. طول تقریبی این تپه از شمال به جنوب ۳۴۵ متر و از شرق به غرب ۳۰۰ متر است. اطراف تپه را زمین های کشاورزی فرا گرفته است. تپه زاغه در شمال شرق این تپه و تپه قبرستان در جنوب غربی آن واقع شده اند.

تپه های تاریخی قزوین قره تپه

تپه چهاربنه

محوطه تاریخی چهاربنه در ۱۰ کیلومتری غرب شهر بوئین زهرا و در فاصله ۳ و ۴ کیلومتری از محوطه زاغه و قبرستان قرار دارد. شکل طبیعی تپه چهاربنه به صورت یک فرورفتگی به عمق حدود ۲ متر از سطح زمین های اطراف است. مساحتی بالغ بر ۲۰۰۰ متر مربع دارد. سفال های بدست آمده از کاوش ها در این تپه دال بر وجود قدیمی ترین استقرار در دشت قزوین است.

تپه ابراهیم آباد (هزار جلفا)

تپه ابراهیم آباد در حدود ۲۰ کیلومتری جنوب قزوین و در نزدیکی نیروگاه شهید رجایی و در زمین کشاورزی روستای جلفا قرار گرفته است. ابعاد آن ۲۵۰ در ۲۵۰ متر است. دارای ارتفاع ۸ متری از سطح زمین های اطراف است. بر روی این تپۀ تقریبا ۵ / ۴ هکتاری، تکه سفال های نخودی منقوش، قرمز منقوش و مصنوعات سنگی اعم از ابزارهای سنگی به اشکال مختلف، دور ریز، سنگ مادر و نظایر آن به فراوانی دیده می شود.

تپه های تاریخی قزوین تپه ابراهیم آباد

روند دوره ای تپه های تاریخی قزوین

در آغاز هزاره اول پیش از میلاد تا زمان تشکیل دولت ماد، سراسر فالت ایران و از جمله منطقه مورد مطالعه شاهد حوادث و وقایع قابل ملاحظه ای بوده است. دولت ها و نیروهای قدرتمندی چون آشور، اورآتور، ایلام، قبایل ماد و سایر قدرت های ساکن منطقه شمال غربی و جنوب ایران نقش آفرینان آن بوده اند.

در حدود قرن نهم پیش از میلاد مادها اتحادیه ای از قبایل مختلف به وجود می آورند که مقر آن در درۀ ابهرچای” (در ناحیه کوهستانی واقع در جنوب و جنوب غربی قزوین) بوده است.

پس از قدرت یافتن آشوری ها و وقوع جنگ هایی مابین آن ها و مادها در حدود قرن هفتم قبل از میلاد، نواحی تحت تسلط آشور به محدوده غرب قزوین و شرق همدان تا قسمت علیای دره قزل اوزن می رسد. قزوین در دوره های اولیه تاریخ به ویژه در دوره مادها و هخامنشیان نیز جزء مناطق مهم ارتباطی به شمار می آمد. در آن زمان، ناحیه کوهستانی جنوب و جنوب باختری قزوین، جزئی از قلمرو مادها به شمار می رفت. همواره اقوام و قبایل مختلف، از جمله آشوری ها و اقوام دیالمه طبرستان، بر آن تاخت و تاز می کردند.

تپه های تاریخی

ناحیه قزوین در دوران ماد، آباد بود. با توجه به این که هگمتانه پایتخت آنان بود، سرزمین قزوین به علت ارتباط مستقیم با آن از نواحی پادشاهی به شمار می رفت. در دوره هخامنشیان مردان ناحیه قزوین، به دلیری شهرت داشتند. پیرنیا از مردمانی در ناحیه قزوین یاد می کند که از فرستادن نماینده به نزد اسکندر و اظهار اطاعت خودداری کردند.

نامگذاری قزوین و وجه تسمیه آن

تپه های تاریخی دشت و استان قزوین

جاده ابریشم و موقعیت استراتژیک قزوین

های ,قزوین ,جنوب ,  ,بررسی ,جزئیات ,بررسی جزئیات ,این تپه ,    ,های تاریخی ,تپه های ,بررسی جزئیات سوئیت ,نفره بررسی جزئیات

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

امام شناسی گروه گپ تلگرام خدمات وب و دیجیتال مارکتینگ تا اردی-بهشت پارچه فلامنت تترون adljooyan ترفند های SEO بازی ساخته شده در اسکرچ نمایندگی مجاز فروش ، قیمت و نصب تصفیه آب خانگی در زرقان اشعار مولانا